(¯`·._.·( منتديات سمراء الحب )·._.·´¯)
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ RED26582
(¯`·._.·( منتديات سمراء الحب )·._.·´¯)
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ RED26582
(¯`·._.·( منتديات سمراء الحب )·._.·´¯)
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


|برامج|العاب|أزياء |صور|جوال|أفلام|
معلومات عنك أهـلا وسهـلا بك :[زائر]. آخر زيارة لك الأربعاء ديسمبر 31, 1969. لديك0مشاركة.

 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 مطبخي ...**المالك الحزين**@_@

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
المالك الحزين
مراقبه عامه
مراقبه عامه
المالك الحزين


تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 23/06/2008
المشاركات المشاركات : 1083
النقاط النقاط : 7637
معدل التقييم معدل التقييم : 16
الجنس الجنس : انثى
الـدولـه : السعوديه
المهنــة : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Collec10
الهوايه : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Riding10
المزاج : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 9611
mms : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Different-des.com-maqoolah-tnsanee
وسام : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ C03ec8354f

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Empty
مُساهمةموضوع: مطبخي ...**المالك الحزين**@_@   مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Icon_minitimeالسبت سبتمبر 26, 2009 7:47 am

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358 مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358 مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358 مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358

مسااااااااااء الخيراااااااااااات والجمااااااااااااااال
على أحلى أعضاء


مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Wh_71464955
لقد تم بحمدالله افتتاح مطبخ
المالك مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Wh_57294501الحزين


طبعا وأكيد مش لازم تأكلون أكل 100%
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Wh_86169121



المهم عندنا تشوفوا وتتعلموا


أجمل الوصفات
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Wh_80429325


وأروع الأكلات
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Wh_62487058


وألذ الحلوى
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Wh_16070898


وبعض المشروبات
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 3cfa079425


ونقول وداعا للاتصال والطلب من المطاعم
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 567b72a6c0


سوف نضع هنا بعض من تجاربنا الشخصية فى المطبخ
مع


مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 709ec34cc8


المقادير الصحيحة التى تم وضعها فى هذه الاكله
و


مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 85634ef28a


الطريقة المتبعة لظهور الصنف
مع الوقت الازم للاعداد وطريقة التقديم
وبقدر الامكان سوف نضع لكم الصور للصنف المنتج


ويسمح للجميع بالمشاركة فيه على أن تكون الطبخة من اعدادها الخاص


والان مطبخنا يرحب بكم ونتمنى لكم الاستمتاع والفائدة
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Wh_84143447


مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358 مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358 مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358 مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 603358
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المالك الحزين
مراقبه عامه
مراقبه عامه
المالك الحزين


تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 23/06/2008
المشاركات المشاركات : 1083
النقاط النقاط : 7637
معدل التقييم معدل التقييم : 16
الجنس الجنس : انثى
الـدولـه : السعوديه
المهنــة : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Collec10
الهوايه : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Riding10
المزاج : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 9611
mms : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Different-des.com-maqoolah-tnsanee
وسام : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ C03ec8354f

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخي ...**المالك الحزين**@_@   مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Icon_minitimeالسبت سبتمبر 26, 2009 7:48 am

الحين بحط أكله سويتها اليوم على الغذاء
كان الحمدلله طعمها حلو

والاكله هى الجمبري بالأرز
اولا : المقادير المستخدمة
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 844078704

4 ثمرات فلفل اخضر و3 ثمرات شطه خضرا متقطعين قطع متوسطة الحجم
3 بصلات مقطعين شرايح
3 ثمرات طماطم ومتقطعين شرايح
وطبعا معانا الجمبرى


وطريقة العمل :
الاول
نضع البصل فى الزيت ويتقلب الى ان يصفر لونه _ يصبح ذهبي _
وبعدين نحط الفلفل الاخضر والشطه ونقلبهم مع بعض الى لما يتغيراللون
وفى الاخر نحط الطماطم وبعد نحط البهارات
وفيه نوع مخصص لانواع الاسماك والجمبرىوالكمون والملح

وهذا الشكل اللى المفروض يكون بعد شويه من التقليب

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 420933691

وبعد كدا
نحط عليهم الجمبرى اكيد طبعا مغسول كويس

ونقلبهم على الخلطة السابقة
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 764892588

بعدين
نضع ماء يغطى الخليط
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 391135352

ونتركة على النار الى ان يتبخر الماء شويه او يكون ليس به ماء
واخيرا شكل الجمبرى وانا اضعه على السفرة

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 137566431

وممكن نقدم معه أرز وهذه الطريقة المستخدمة لعمل الأرز
هذه ابسط طريقة للعمل
الاول بعد مانغسل الرز
نحمره فى الزيت الى ان يصبح لونة احمر
ونحط عليه الفلفل والملح والبهارات
والبهارات اللىانا استخدمتها
تشكيله كبيره
كارى على قرفه على زنجبيل على كبيبه صينى
بس الزنجبيل استخدمته بكميه قليلة جدا

وبعد كده احط الماء له واتركه على النار الهادية


مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 355582329

الوقت المستخدم لاعداد هذا الصنف حوالى ساعة ونصف على الاكثر

وبالهناء والشفاء على قلوبنا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
المالك الحزين
مراقبه عامه
مراقبه عامه
المالك الحزين


تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 23/06/2008
المشاركات المشاركات : 1083
النقاط النقاط : 7637
معدل التقييم معدل التقييم : 16
الجنس الجنس : انثى
الـدولـه : السعوديه
المهنــة : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Collec10
الهوايه : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Riding10
المزاج : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 9611
mms : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Different-des.com-maqoolah-tnsanee
وسام : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ C03ec8354f

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخي ...**المالك الحزين**@_@   مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Icon_minitimeالسبت سبتمبر 26, 2009 7:50 am

طريقة عمل عجينة البيتزا
المقادير :
4 ونصف كوب دقيق
ملعقة صغيرة ملح وفلفل
2 ملعقة كبيرة خميرة جافة
نصف كوب حليب
2 ونصف كوب ماء دافئ
2 ملعقة كبيرة زيت
لعمل اللحم نحتاج الى
نصف كيلو لحم بدون عظم + بصلة وجزرة وبهارات + 3 أكواب ماء
طريقة عملها :
نبشر البصلة والجزرة ثم نضعهم مع اللحم على النار ونقلب لمدة دقيقتان ثم نضيف الماء والتوابل والملح ونخفف النار ونترك الوعاء على نار هادئة الى ان يتبخر الماء ونتركها الى ان يجهز الخليط
طريقة عمل الحشو لتغطيه وجهه العجينة :
نضع البصلة فى الزيت الى ان يصبح لونها ذهبى ثم نضع فوقها الطماطم مقطعة حلقات
وبعد نص ساعة نضع الفلفل يكون ايضا مقطع قطع متوسطة الحجم ونستمر فى التقليب 5 دقايق ثم نضيف اللحم على الخليط السابق وتترك لتبرد ثم تستخدم على العجينة
طريقة عمل العجينة :
1-نقوم بنخل الدقيق فى وعاء كبير ثم نعمل حفرة فى الوسط ونضع الخميرة فى وسط الحفرة ويجب ان يكون اللبن والماء دافئ وتصب فوق الخميرة فى الحفرة وسط الدقيق

2- نذيب الملح فى قليل من الماء ثم نضع فوقه الزيت ونصبهما فوق الخليط ونقوم بالعجن لمدة 10 دقايق براحة اليد وليس بالاصابع

3- نضع العجينة فى وعاء مرشوش بالدقبق أو كيس بلاستيك مدهون بالزيت ونتركها مغطاه لمدة ساعة حتى يتضاعف الحجم ةتخمر

4-نرفع الغطاء وندعكها باليد ونعيدها الى الوعاء ونتركها لترتفع مرة ثانية لمدة ساعة أخري وتقطع حسب الرغبة وتوضع فى صينية
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 369989599
ويوضع فوقها الحشو المجهز و الزيتون
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ T792_157616101578158615752

وتوضع فى فرن درجة حرارة 170 درجة الى ان يصبح لونها من اسفل احمر
ويحم الوجه
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ T793_fdj.h3

تقسم قطع وتوضع فى أطباق وتقدم ساخنة
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ T794_157616101578158615754


الف صحة وعافيه لكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عاشقة السمر

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Ydt37640
عاشقة السمر


تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 05/04/2009
المشاركات المشاركات : 283
النقاط النقاط : 6021
معدل التقييم معدل التقييم : 0
الجنس الجنس : انثى
الـدولـه : السعوديه
المهنــة : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Collec10
الهوايه : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Painti10
المزاج : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Dl310
mms : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 439336242
وسام : مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ U9

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخي ...**المالك الحزين**@_@   مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ Icon_minitimeالسبت نوفمبر 28, 2009 8:51 am

مطبخي ...**المالك الحزين**@_@ 0163
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مطبخي ...**المالك الحزين**@_@
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
(¯`·._.·( منتديات سمراء الحب )·._.·´¯) :: (¯`·._.·( سمـــراء عـــالــم حـــــواء )·._.·´¯) :: «۩۞۩- مــــائـــدة سـمـــراء -۩۞۩»-
انتقل الى: